A fejlécet és a designt én készítettem. A kódok viszont Roxanatól vannak. Kérlek, ha bármi problémád van vele, azt kulturáltan add a tudtomra.

2015. szeptember 10., csütörtök

1. fejezet

Sziasztok :)
Először is, nagyon-nagyon szépen köszönöm az előző fejezethez kapott pipákat és kommenteket. Remélem ezúttal sem féltek majd kinyilvánítani a véleményeiteket! Jöhet hideg, meleg. A lényeg, hogy normális stílusban hozzátok a tudtomra, amennyiben kivetnivalót találtatok a fejezetben (tekintve, hogy milyen régen írtam már a kedvenc Árnyvadászaimmal, és milyen régen olvastam róluk nem kizárt, hogy becsúszhat egy-egy tartalmi hiba).
Ebben a fejezetben minden átértékelődik, ráadásul a megszokott, baráti, csipkelődő hangulat is a háttérbe szorul, hiszen többen meghaltak a hibridek elleni harcban, ezt nem hagyhattam figyelmen kívül a szálak kialakítása közben.
Végül, de nem utolsó sorban: kinek hogyan telnek az első hetek? Könnyebb, vagy nehezebb, mint amire számítottatok/emlékeztetek? Én egy kicsit elcsúsztam, ami a szabadidőt, írással töltött időt illeti, de remélhetőleg az ősz végére ismételten a kezemben tartom majd a gyeplőt.
Nagyon szeretlek titeket! Az esetleges helyesírási, fogalmazási hibákért pedig már most elnézést kérek. Megpróbáltam mindent kijavítani :)
Jó olvasást!
Millio puszi Xx
szerecsendio
--------------------------------------------------------------------------------
Egy új élet hajnalán
   Jem kissé ziláltan, a pálcájára támaszkodva lépte át a Tanácsterem ajtaját, ami azonnal szemet szúrt az átellenben emelt fal sarkában várakozó, nyúzott Árnyvadászoknak. Épp ezért a fiú egy másodpercig sem tétovázott, azon nyomban elindult a barátai felé.
- Mit gondolsz? Hallani akarom, hol voltál eddig? – Lily összefont karokkal, lassan és kimérten fordult az újonnan érkező felé, aki időközben már a falnak dőlve méregette a barna hajú lány vonásait. A sokak számára láthatatlan jeleket kereste; valamit, ami megváltozott, mióta legutoljára ebben a teremben járt, mégsem talált semmit. Emily olyan volt, mint mindig. Kimért, mégis eleven, visszafogott, mégis szenvedélyes.
- Nem hiszem – válaszolta végül, és miközben beszélt gondolatban újra és újra elismételte a szavait, ezzel gondosan ügyelve rá, hogy a lány még véletlenül se láthasson be a titkai köré emelt ódon betonfal mögé. Már egy teljes hete, hogy Magnus Bane visszarángatta Lilyt a halál tornácáról, de még senkinek sem sikerült teljes egészében hozzászoknia az új helyzethez. A lány, hála a nyakában díszelgő ametiszt nyakláncnak, belelátott a gondolataikba, ez pedig mindenkit megviselt.
- Én viszont szívesen meghallgatnám, mit csináltál eddig. Lily és én már egy órája végeztünk. – Will a képzeletbeli óráját nézegetve, összeráncolt homlokkal fordult a barátja felé, aki megrántva a vállait, a tekintetét a magas pódium előtt ácsorgó, alacsony lányra szegezte. Cecily térdei remegtek az idegességtől, mialatt a tenyereiből a földre hullott egy-egy kövér vércsepp.
- Hogyan szerzett tudomást a hibridek támadásáról? – kérdezte az arany rúnákkal díszített palástot viselő, színes bőrű férfi. A hangja olyan volt, akár egy roboté, mellőzött minden érzelmet; nem volt dühös, amiért a lány megpróbálta elhallgatni az igazságot, de nem is örült különösebben.
  Cecily orcáján patakokban folytak végig a langyos könnycseppek, pont úgy, ahogy az elmúlt napok mindegyikén, valahányszor eszébe juttatták azt a bizonyos éjszakát, amikor elveszítette Gabrielt. Ezt látva Will tenyerei önkénytelen ökölbe szorultak.
- Épp Gabriellel voltam, amikor az apja és az Inkvizítor eldöntötték a végső időpontot. Nem tudták, hogy hallottuk őket – nyögte elkínzottan, miközben fél térdre rogyva ismételten rámarkolt a Végzet Kardjának éles pengéjére.
   Lily kapkodva szedte a levegőt, de mintha senki észre sem vette volna, hogy zihált. Egyedül Jem fordult a lány felé, holott a többiek is ugyanúgy tisztában volt vele, hogy Emily pár hete már átélte mindezt, ahogy azzal is, hogy a látottak bizonyára felszínre hozták a lelke mélyén szunnyadó, keserű emlékeket. Az ázsiai fiú, hogy lelket öntsön belé, látatlanban a lány vállára csúsztatta a bal tenyerét.
- Maguk kértek segítséget az Alvilágiaktól? – Cecily szipogva bólintott, hol fel, hol jobbra; össze-vissza. A zavart választ pedig egy újabb fájdalomhullám követte. A Végzet Kardja ezúttal sem díjazta a nyakatekert igazságot. Soha, egyetlen Árnyvadász sem tudta megtéveszteni anélkül, hogy azzal ne okozott volna fájdalmat önmagának.
  Will akaratán kívül előre lépett egyet, jóllehet Lily azonnal visszarántotta, ezzel megmentve a fiút egy ostoba cselekedet szörnyű következményeitől. A Tanács új vezetője ugyanis nem tűrte olyan jól az engedetlenséget, mint az előző. A fiatal Herondale elkerekedett szemekkel mustrálta a kezeit ott, ahol a lány körmei apró, félhold alakú mintákat vájtak a bőrébe. Mérgesen rázta le magáról Emily féltő tenyereit, hogy ezt követően könnyedén elléphessen mellőle, mintha a távolság megvédhette volna a féltve dédelgetett gondolatait.
- Igen – válaszolta Cecily ezúttal kimérten. A háta mögött lezajló néma vita zörejei úgy tűnt, kellőképp lenyugtatták.
   A Tanács ideiglenes vezetője megköszörülte a torkát, majd megkérte Cecilyt, hogy helyezze vissza a Kardot ugyanarra a zöld selyempárnára, amelyről alig fél órája elvette. Ezután néma csönd telepedett a teremre.
- A város keleti részén. – Jem megvakarta a tarkóját, de egész idő alatt Will szemeibe nézett, miközben beszélt. A fiú hangja kimért volt, mellőzött minden idegességet, holott még sohasem füllentett hatalmasabbat. - Szükségem volt egy újabb adag yin fen-re. Az elmúlt napokban fel kellett hagynom a mértékletességgel, így hamarabb elfogyott.
  A fiú tisztában volt vele, hogy gyávaság volt a részéről arra az összecsapásra hivatkozni, amiben Charlotte az életét vesztette, de reménykedett benne, hogy a nő megértette volna; hogy a barátai egyszer majd megértik, miért tette.
  Percekkel később a Tanács új tanút hivatott a pódium elé.
- James Carstairs, kérem, nyújtsa ki a kezeit. – Jem tenyereinek apró ráncaiban megültek az izzadságcseppek, amiket a fiú kelletlenül törölt bele a nadrágjába, még mielőtt teljesítette volna a számára ismeretlen Árnyvadász kérését. Bárhogy is próbálkozott, képtelen volt nevet párosítani a barna bőrű, enyhén őszes férfihoz, akinek a hangja még mindig azon a jellegzetes, gépies akkordsíkon mozgott. - Ön is részt vett a hibridek ellen vívott könyörtelen harcban. Hogyan szerzett tudomást az összecsapásról? – Jem egy másodpercig habozott. A létező legtisztább és legigazabb emlékeit kereste.
- Az erdő szélén álló Penhallow birtokon voltam a barátaimmal, amikor egyszer csak betörték az ablakokat és megtámadtak minket. – A fiú összeszorította az ajkait, és legyőzte a zsigereiben ébredező késztetést, hogy a háta mögött várakozó barátaira nézzen. Tisztában volt vele, hogy őt figyelték, hisz Lily és Will még sohasem hallották az ő verzióját. Nem tudták, miket látott, még mielőtt rájuk találtak volna az idrisi erdő szélén. - Azelőtt sosem láttam hozzájuk hasonló szörnyeket – tette hozzá sietősen, mintha csupán abban a pillanatban jutott volna az eszébe ez a jelentéktelen kis apróság, holott már napok óta ezekkel a lelketlen szörnyekkel kelt, és hajtotta álomra a fejét.
- Ön a szemtanúja volt Charlotte Branwell halálának? – jött az újabb kérdés, amit ismételten néma csönd követett. A fiú megpróbált falakat emelni az emlékképek köré, hogy ezzel megóvja Lilyt, ám ez nehezebb feladatnak tűnt, mint azt képzelte. A halántéka mentén vékony csíkokban hullott alá az izzadság.
- Mire leértem az emeletről, Charlotte már halott volt – suttogta. A kimondott szavaktól mintha elnehezedtek volna a végtagjai, a karja megremegett a Kard súlya alatt. - Az egyik bestia kitépte a szívét, már nem tudtam megmenteni.
  Jem lehajtott fejjel, mély lélegzetvételek közepette próbálta helyre tenni a gondolatait, de a felidézett emlékképekkel mindössze annyit ért el, hogy a torkában éktelenkedő gombóc a kétszeresére, háromszorosára nőtt.
- Mit tett ezután? – kíváncsiskodott egy vékony, vörös hajú nő közvetlenül az őszülő férfi jobbján. A fiú összeszorított ajkakkal kutatott az elméjében, valami hihető, valami kézzelfogható után, ami elegendő információhoz juttathatta a Tanácsot anélkül, hogy leleplezték volna Magnus varázslatát. Ha bárki gyanút fogott volna, kénytelen lett volna elmesélni az egész történetet, beleértve a Fehér Könyv ellopását és a törvényen kívüli igézet használatát is, amibe Emily kis híján belehalt.
- Meg akartam ölni, de egy másik hibrid az utamba állt. A sokk miatt felkészületlenül ért a támadása, így amikor meglendítette a kezét, nekicsapódtam a bejárati ajtónak. Kint folytattuk a harcot – válaszolta, minimális szünetet hagyva minden egyes kereknek tűnő kijelentés után.
- Tudja, hogyan alkották meg ezeket a fenevadakat? – Jem vett egy mély lélegzetet, majd a Tanács vezetőjének jéghideg szemibe nézve megrázta a fejét.
  A fiú testében szerteáramló fájdalom eleinte tompa volt, mintha érzéstelenítőbe mártott, vékony pengéket szúrtak volna a körmei alá. Az első másodpercekben nem érzett semmit, de ahogy fokozatosan eltűnt a szer hatása, minden felerősödött. Fél térdre rogyva kapkodta a levegőt.
- Tudomásom szerint kivéreztetés útján keresztezték a vámpír és vérfarkas géneket – nyögte nagy nehezen, amikor a háta mögött ismételten mozgolódni kezdtek a barátai. Az Árnyvadász azonban nem nézett hátra, így nem láthatta, ahogy Will kirántva a karját Lily szorításából kisétált a teremből. A lány az alsó ajkát harapdálva ült le az egyik kényelmetlen padra, majd az arcát a tenyereibe temetve, némán hallgatta Jem soron következő, őszinte válaszát.
- Ki?
  A hatalmas, kétszárnyas ajtó nyikorogva zárult be a fiú szertelen léptei mögött, de mintha senki észre sem vette volna, mindenki a pódium előtt térdelő fiút figyelte, pedig mind tudták, mi következett. Az áruló személyazonossága nyílt titok volt mind az Alvilágiak, mind az Árnyvadászok körében.
- Benedict Lightwood, akinek egy Reid Garwin nevű boszorkánymester segített – hangzott a válasz. Páran visszafojtott lélegzettel figyelték, ahogy az ifjú Carstairs függőlegesbe tornázva magát, farkasszemet nézett a fölé magasodó nephillel.
- Miért tett volna ilyesmit? – kérdezte, és ökölbe szorított tenyerét a pódiumon pihentetve összepréselte amúgy is vékony ajkait. A férfi halántékán éktelenkedő, bőszen lüktető ér a kétszeresére duzzadt, így a bőrén megjelenő verejtékcseppek kénytelenek voltak új útvonalat keresni. A feszült légkörben szinte pattogtak az elektronok.
- Az elmúlt két napban utánanéztünk mindennek a levéltár Reparáció részlegén. – Valahányszor egy Alvilági vagy egy mondén a törvény megszegésével vádolt egy Árnyvadászt, a Reparáció segítségével jelenthette mindezt a nephilek Tanácsának. Ezt minden egyes alkalommal egy viszonylag gyors tárgyalás követte, amiben rendszerint a szóban forgó Árnyvadásznak kedveztek. Ha a vádlott mégis bűnösnek bizonyult, az Alvilágit anyagilag kárpótolták; erre az elmúlt háromszáz évben mindössze kétszer esett példa. - Garwin azzal vádolta Adrien Whitelaw apját, hogy kegyetlenül kivégezte a szüleit, akik nem mellesleg ártatlanok voltak.
  Jem hangja elcsuklott az utolsó szónál, és bár a vallatója árgus szemekkel figyelte, ő a csuklójára rajzolt fekete rúnát tanulmányozta. Kijelenteni, hogy évekkel korábban a Tanács hibázott, éppúgy árulásnak számított, mint az Inkvizítor meggyilkolása.
  A jelenlévők néma csöndben, kővé válva várták a heves reakciót, az mégsem érkezett. Abraham Nightsky fanyar mosollyal folytatta:
- Találkozott már valaha a szóban forgó Alvilágival? – Jem meghökkenve emelte a férfira a tekintetét. Az ajkai többször is elnyíltak, mielőtt ténylegesen megszólalt volna, s közben azon gondolkozott, vajon az idős férfi jelen volt-e a szóban forgó tárgyaláson. Tudta, hogy a társuk tényleg vétkezett? Ha igen, miért nem tett ellene? Vajon a legtöbb Árnyvadászhoz hasonlóan ő is megvetette mindazokat, akik velük ellentétben nem Raziel leszármazottai voltak?
- Régebben többször is megfordult a Phantom Caféban. Nem tartom kizártnak – válaszolta gyorsan, önmagához hűen csöndben és diplomatikusan. Willel ellentétben, aki biztos volt abban, hogy már találkozott a fickóval, ő nem tudta volna teljes vállszélességgel kijelenteni, hogy annak idején látta Reid Garwint a természetfeletti bár vendégei között. Ha így is volt, ott és akkor nem tulajdonított túl nagy figyelmet a szőke boszorkánymesternek. Talán épp parabataija adósságait rendezte, mint mindig, valahányszor átlépett a Phantom Café fémes bejáratán.
- Egyetért a nézeteivel?
  A terem kétszárnyas ajtaja ismételten nekivágódott az egyszínű falnak. A festék piciny darabokban hullott a padlóra, akárcsak azon a végzetes estén, amikor a hibridek megtámadták Alicante lakóit. Emily szörnyülködve futtatta végig a tekintetét a betolakodókon, majd kiengedve a tüdejéből a benne rekedt levegőt, megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy az alacsony Gideon Lightwood mellett egy sértődött és pimasz Herondale lépkedett. A fiatalabb fiú szúrós szemmel nézte a másikat, miközben a tenyerével a bal fülcimpáját simogatta, mintha a szőke Árnyvadász a fülénél fogva ráncigálta volna vissza az épület másik végéből.
  Lily elnyelve egy apró kacajt a mellkasa elé emelte az egyik kezét, így köszöntve a jövevényeket, ezt követően megpaskolta a mellette tátongó üres helyeket, és tényleges mosolyra húzta az ajkait.
   A Tanács vezetője megismételte a kérdését.
- Ne… - Jem lábai megremegtek, ahogy megpróbált egyenes választ adni a fölé magasodó nephilnek. A fájdalom, akár festék a kristálytiszta víztükrön, másodpercek alatt szétterjedt a szervezetében, miközben a szemgödrében gyémánt színű könnyek gyűltek az erőlködéstől. S bár az ujjai ezúttal nem szorítottak rá a Végzet Kardjára, a korábbi sebhelyek könyörtelenül tovább szakadtak, így a fiatal Árnyvadász vére kövér cseppekben hullott a padlóra. Jem nyöszörögve fogalmazta át a mondanivalóját: - A módszereivel nem.
- Ezzel arra akar célozni, hogy Garwin szülei ártatlanok voltak, és Adrien apja megérdemelné a halált?
  A terem újfent elcsendesedett, ám a némaságot ezúttal a legapróbb neszezések sem szüntették meg, mintha az épület köré egy áttetsző búrát emeltek volna az égiek. Jem hol jobbra, hol balra fordította a fejét, mindezt addig ismételgetve, míg végül a tekintete megakadt egy középmagas, barna hajú fiún, aki a falnak dőlve, karba font karokkal mustrálta a kivallatást. A vonásaiban megülő szomorúság elképzelhetetlen félelemmel keveredett. Le sem tagadhatta, mennyire szerette a harcban súlyosan megsérült apját.
- Senki sem érdemel halált – válaszolta, jóllehet egy pillanatra sem vette le a szemét a fiúról. Adrien szája megremegett, miközben egy apró biccentéssel Jem tudtára adta őszinte háláját. Az ifjú Carstairs az elmúlt években megtanulta kizárni a fájó emlékeket, a fiú arca mégis feltépte a gyermekkori sebeit. A jelen mintha megfagyott volna, a múlt átvette az uralmat az elméje felett. Szinte önmaga előtt látta halott édesapja élettelen testét, ahogy kővé vált szemeivel az édesanyját bámulta, miközben a kezeivel a nő felé nyúlva képtelen volt elérni a megbarnult vértócsa szélét.
  Megrázta a fejét. Keserű szájízzel fordult vissza a pódium felé.
- Hogyan jutottak át a hibridek az Alicantét védő démontornyokon? – A két, felhőkarcolóra emlékeztető éjszínű torony már azóta védelmezte a várost, hogy az eszét tudta, és még annál is régebben. Minden gyermeknek azt tanították, hogy bevehetetlenek, ráadásul a dadusa is mindig ezzel nyugtatgatta, valahányszor a szülei Idrisbe utaztak.
- Fogalmam sincs. Benedictnek valahogy sikerült kijátszania a város védelmét – válaszolta. A hangja halk volt, szinte már érzelmek nélküli, de valójában rengeteg különféle érzés keveredett benne. A hitetlenkedés, a félelem, a kíváncsiság. Ki akarta deríteni, miként zúzták porrá a védelmüket, hogy legközelebb semmiképp se fordulhasson elő. Mert az, hogy a hibridek visszavonulót fújtak, nem jelentett egyet a halálukkal. Csupán rejtőzködtek.
- Jelen volt Benedict halálánál?
- Nem.
  Lily térdei egymásnak koccantak, ahogy addig karba font kezeit a combjaira ejtette. Bár minden egyes Árnyvadász tisztában volt vele, hogy ő ölte meg Benedictet, a lelke nem lett könnyebb, a bűntudat ugyanúgy mardosta, mint az első másodpercekben, amikor még Cecily sem igazán fogta fel a történteket. A lány lélegzetvisszafojtva nézett önmaga elé, miközben szüntelen az egyenletes légzésre fókuszált. Be és ki. Be és ki. A hangok mégsem tűntek el, mi több, mintha egyre csak erősödtek volna, ahogy Gideon együttérzően a vállára simította kérges tenyerét. 
 Ő tette! Ismételten megölt egy nephilt! 
 Egy hős. 
 Áruló! Mikor lesz már vége? 
 Megmentett minket. 
 Halált érdemel! 
 Emily legszívesebben a füleire tapasztotta volna a tenyereit.
- Egyelőre ennyi. Köszönjük a segítségét. – Jem egy megkönnyebbült sóhaj kíséretében sétált el a pódium mellé készített állvány elé, amin egy selyem párna várt a Végzet Kardjára. Kimért, monoton mozdulattal tette le a szövetre az éles tárgyat, majd hátat fordítva a Tanácsnak, egy halvány mosolyt küldött a barátai felé. - Gideon Lightwood, kérlek, lépj elő!
  Többen sutyorogva figyelték, ahogy a szőke fiú helyet cserélt Jemmel, és megveregetve a vállát átnyújtott neki egy hófehér vászonzsebkendőt, amibe beletörölhette vérrel szennyezett tenyereit.
- De őt már tegnap is kikérdezték – értetlenkedett Lily, aki Jem kérésére arrébb csúszott, hogy a fiú is leülhessen a kényelmetlen padra. A lány karja így hozzásimult Will fekete dzsekijéhez, miközben a fiú felé fordulva feltett egyet az elméjében keringő kérdésekből. - Ugye nem hiszed, hogy elítélhetik azért, amit az apja tett?
- Csönd legyen! – üvöltötte a sötét bőrű férfi. A szájából apró nyálcseppek kerültek a levegőbe, így Will azon nyomban visszanyelte a saját teóriáját. Esze ágában sem volt ujjat húzni az új vezetővel, még ha az ehhez hasonló felelőtlen cselekedetek a fekete hajú fiú személyiségének alapját képezték is. - Te fiam, szembeszálltál a véreddel, hogy megmentsd az ártatlanokat – kezdte. Lily az alsó ajkát harapdálva, kissé előre dőlve várta a folytatást, mint aki bármelyik pillanatban képes lett volna Gideon és a kiszabott ítélet közé állni, ha szükség lett volna rá. - A helyes döntés sokszor hatalmas áldozatokkal jár, amit te képes voltál meghozni a nephil nép jövőjéért. Legyen így a jövőben is.
  Az Intézet lakói először fel sem fogták, csak hosszúra nyúlt másodpercekkel később, amikor Cecily visszarántva Lilyt, elhűlt tekintettel, lassan és laposakat pislogva ténylegesen rákérdezett.
- Ez most azt jelenti? – A Penhallow lány mosolyogva bólintott, ezt követően visszafordult a hitetlen fiú felé. Gideon gondolatai a teremben várakozó Árnyvadászokéhoz hasonlóan zavaros egyveleget alkottak, így Emily a döbbentségen kívül egyetlen épkézláb mondatot sem tudott kihámozni az elméjéből.
- A Tanács úgy döntött, figyelmen kívül hagyva apád bűnét, a mai naptól fogva te vezeted a londoni Intézetet.
  Gideon tiszteletteljesen, lehajtott fejjel mondott köszönetet, míg a legtöbben hangos tapsolással ünnepelték a megszületett ítéletet. Egyszeriben mintha mindenki a legjobb barátjává vált volna; azok, akik fél perccel korábban még megvetették az apja tettei miatt, elismerő pillantásokat lövelltek felé.
- Köszönöm – hálálkodott, valahányszor megveregették a vállát, amitől a Lily mellett várakozó Will halk kuncogásba kezdett. Már egyáltalán nem neheztelt, amiért a lány kihallgatta a gondolatait, a jókedvét egyedül az elmúlt napokban történt tragédiák árnyékolták be.
- Remélem, ez azt jelenti, hogy feleslegesen pakoltam össze tegnap este – ugratta a fiút, amikor elült a tömeg és végre ők is kijutottak a robosztus épületből. Alicante keskeny utcáin lépkedve a hűvös, novemberi levegő frissen sütött almás pite illatát sodorta a fiatalok felé, akik végül Cecily unszolására megálltak a Tanácsteremtől kétsaroknyira lévő, kicsiny cukrászdánál.
- Az előtt vagy után, hogy eltörtél három gyakorlóbábút az edzőteremben? – kíváncsiskodott az Intézet új vezetője enyhén felhúzott szemöldökeivel. A fiú kérdését hallva Jem és Emily egy mindentudó pillantást váltottak, mint amikor két fél közös titkot őrizgetve szavak nélkül kommunikál egymással. Mind a ketten tisztában voltak vele, hogy Will kivételesen ártatlan volt, és mindössze a húgát védte, aki Gabriel halála óta képtelen volt megálljt parancsolni a dühkitöréseinek.
- Közben. Tudod, többrétű tehetség vagyok. – Will pimasz mosollyal az arcán lépte át a cukrászda küszöbét, majd a kacskaringós csigalépcső felé menetelve meg sem állt a vendéglő legfelső szintjéig, ahonnan páratlan kilátás nyílt a város peremén magasodó, éjszínű tornyokra.
  Miközben az édességekre vártak, Jem gondolatai szüntelen Benedict hibrid katonái körül forogtak. A fiú aggályai pedig az elméje által szépen lassan Emilyre is átragadtak. Mindketten sejtették, hogy a pillanatnyi békesség nem volt több, csupán a megszokott, vihar előtti csend.

4 megjegyzés:

  1. Drága szerecsendio!

    Az eleje és a vége olyan jó hangulattal töltötte el a fejezetet annak ellenére is, hogy milyen súlyos dolgokról volt benne szó. Jem és Lily barátsága mindig is megmosolyogtatott, Will meg mint többrétű tehetség. Hát igen, sosem mulaszt el dicsekedni ez a srác, de így szeretjük. Imádom, ahogyan a karakterét hozod. Üdítő változatosság volt Jem nézőpontjából olvasni a fejezetet. Mármint tudom, hogy E/3, de ennyire közel rég kerültünk a fiú gondolatainak megismeréséhez. Nagyon jól megoldottad, hogy mindnyájan emlékezzünk az előző történet nagy csatájára, ám ezúttal más szemszögből. Rendkívül jó volt összekötő fejezetnek, mert átismételtük az eddig tudottakat, de mégsem éreztem annak, úgyhogy egy különálló történet elejeként is megállta a helyét, és ez pont így volt jó. A Tanács olyan, mint mindig, még mindig alaposan megcsapkodnék ott pár embert, de ezek csak fokozzák a feszültségeket, szóval egy történethez pont jók. Szegény Cecily-t nagyon sajnálom a vele történtek miatt, de igazából senkit sem irigylek ilyen helyzetben. Olyan, mintha háborús időket élnénk, és Will még mindig képes megmosolyogtatni. Igazán kíváncsi vagyok, hogy mivel lepsz meg a következő fejezetben! ^^

    Ölel, FantasyGirl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes, drága FantasyGirl!
      Örülök, amiért ezek szerint sikerült vidámságot is csempésznem az amúgy komor hangulatú fejezetbe. Lily és Jem barátságát én is nagyon szeretem, ezért majd meglátod, a következő fejezetből sem hagytam ki a baráti beszélgetésüket, ami a mostaninál azért egy fokkal mélyebb lesz. Will pedig... szerintem azért van valami ebben a tehetség dologban. Merem állítani, hogy van olyan jó Árnyvadász, mint Jace.
      Köszönöm szépen a kedves szavakat. És most, hogy így visszagondolok a történtekre, valóban egy összekötő fejezetnek számít, egy amolyan emlékezetfrissítőnek, mint a Prológus. Így a következő fejezetben megpróbáltam már az új szálakkal dolgozni (remélem sikerül). A Tanácsról pedig csak annyit, hogy a későbbiekben sem lesz a szíved csücske. Szegények! :")
      Nagyon szépen köszönöm a véleményedet. Nagyon sokat jelent, hogy fejezetről fejezetre mindig itt vagy nekem <3
      Millio puszi Xx

      Törlés
  2. Kedves, szerecsendio!
    Már nagyon vártam a csütörtököt, hisz nemcsak közelebb vagyunk a hétvégéhez, hanem új rész is érkezik.:)
    Először is leszögezném, hogy nagyon tetszett az első fejezet. Tökéletesen vezetted be az olvasókat a történetbe. Még mindig volt benne egyfajta Lily-Will érzet, amit személy szerint imádtam, hisz a Halálmadár az egyik kedvenc történetem. Remélem azért nem fognak háttérbe szorulni, annak ellenére, hogy Jem az úgymond főszereplő.
    Nagyon örültem annak, hogy Gideon lett az intézet új vezetője. Végre minden áldott nap láthatja Sophie-t. A könyvben is imádtam a szálukat és a Halálmadárban is, ezért úgy gondolom nem fogsz csalódást okozni. Még mindig nagyon sajnálom, hogy Gabriel meghalt, ebből fakadóan azt is, hogy Cecily boldogtalan, de ennek így kellett történnie. Ó, már nagyon várom a folytatást. További szép hetet.
    Puszi, Betti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes, kedves Betti!
      Nagyon szépen köszönöm a kommentedet, és nem utolsó sorban a lelkesedésedet. Hatalmas öröm volt számomra minden egyes szavad, így csak remélni tudom, hogy a következő fejezetet is hasonlóképpen várod (bár vasárnap kerül ki, ami azt jelenti, hogy lassan újra iskola :()
      Nem, ezt az egyet megígérhetem. Lily és Will, bár nem ők vannak a középpontban, ugyanolyan fontosak lesznek, mint legutóbb, hisz Jem legjobb barátai, a fiúnak pedig szüksége lesz rájuk, ráadásul az élet nem áll meg. A kapcsolatuk csak most fog igazán kiteljesedni, hiszen az előző történetben amint rájöttek, mennyire szeretik egymást jöttek a hibridek és idejük sem volt a romantikázásra, vagy eleve az érzelmeik rendes kifejezésére. (megjegyzem, most is csak mosolygok, amiért azt írtad, hogy a Halálmadár az egyik kedvenc történeted volt).
      A könyvben én is nagyon szerettem Gideon és Sophie szálát, így bár eredetileg kihagytam volna a Halálmadárból, most, hogy beleírtam, muszáj folytatnom. A harmadik fejezetben olvashatsz is róluk.
      Gabriel halála még mindig rosszul érint. Sokszor gondolok rá, hogy milyen jó lenne, ha visszatérne, és ez Cecy gondolataiban is fel-felbukkan majd a későbbiekben. Hogy mivel kapcsolatban? Majd mindent a maga idejében, de határozottan fontos Gabriel halála.
      Kellemes hetet!
      Millio puszi Xx

      Törlés